Coaching

Als registertherapeut/coach werk ik vanuit een attitude van vertrouwen, respect, integriteit en behoud van autonomie. Ik ben gericht op ondersteuning en verandering van patronen en gedrag.

Mijn werkwijze en methoden zijn eclectisch. Dat wil zeggen ik gebruik meerdere methoden zoals:

  • Rogeriaanse en gestallt-therapeutische elementen, cliëntgerichte benadering waarin het inzicht van de cliënt in zichzelf centraal staat / gericht op het gewaar worden van het proces: het proces van contact maken, contact vermijden of contact verbreken. Het gewaarzijn van eigen gedrag opent de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Daarbij staat het ‘hoe’ meer voorop dan het ‘wat’ of ‘waarom’.
  • cognitieve gedragstherapie, het uitgangspunt is de veronderstelling dat zogenaamde irrationele gedachten zorgen voor disfunctioneel gedrag, zoals vermijdingsgedrag of agressie. De techniek is gericht op het veranderen van de inhoud van deze irrationele gedachten.
  • NLP, neurolinguïstisch programmeren, is een methodiek voor training, coaching en communicatieve verbetering.
  • mindfulness, is een training om mensen te leren meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties.
  • EMDR, eye movement desensitization and reprocessing, is een therapeutische behandelmethode die met name toegepast wordt bij mensen met een postraumatische stressstoornis (PTSS).
  • Simontontherapie, de kern van deze methode berust op visualisatie- en ontspanningstechnieken. Wat op deze manier bereikt kan worden is niet alleen een verlenging van de levensduur of in sommige gevallen herstel, maar bovenal een verbetering van de kwaliteit van het leven gedurende de ziekteperiode. Dat daardoor een meer leefbaar sfeer ontstaat in de familie is een niet te verwaarlozen gevolg.

Welke methode ik hanteer is afhankelijk van de vraagstelling en/of probleemstelling van dat moment.

Mijn werkwijze is niet gericht op eindeloze analyseren en graven. Ik ben gericht op het hier en nu en de toekomst en daarbij resultaatgericht. Het verkrijgen of herkrijgen van autonomie is van belang.

Mijn doelgroepen zijn voornamelijk: jongere mensen, mensen met trauma’s en kankerpatiënten. Ik heb 35 jaar ervaring en heb reeds zeer mooie resultaten geboekt.

Als lid van de beroepsvereniging NVPA (Nederlandse Verbond van Psychologen psychotherapeuten en Agogen) hanteer is desbetreffende gedragsregels.(www.nvpa.org)

0
Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0
Kopjes koffie