Leren van het verleden.

INVULLING GEVEN AAN HET HEDEN EN
PLANNEN MAKEN VOOR DE TOEKOMST.

Ervaringen

Toen alles donker en troebel was en mijn pad vervaagd, stond jij naast mij. Je hebt mij de weg gewezen zonder vooroordelen. Ik mocht mijzelf met jouw hulp opnieuw ontdekken. Toen niemand mijn schreeuw om hulp hoorde bood jij mij een luisterend oor. Je hebt mij vertrouwen en onvoorwaardelijkheid geboden. Je hebt mij opnieuw leren vragen naar de weg.  Jij was en bent altijd beschikbaar als de chaos weer even de kop op steekt. Met enkele woorden weet jij mij dan weer te kalmeren. Balans is datgene wat ik bij jou heb kunnen vinden. Jij bent alles behalve standaard en daar ben ik je eeuwig dankbaar voor.

Bedankt voor jouw hulp bij het uitstippelen en ontdekken van mijn nieuwe pad. 

Van Wersch coaching is een uniek, verhelderend en vernieuwend concept dat jou inzicht geeft in wie jijzelf daadwerkelijk bent als mens en persoon. Jij als individu staat centraal. Maatwerk, wederzijds vertrouwen en geborgenheid is de sleutel tijdens dit traject. Er gebeurt niets dat jijzelf niet wil of waar je niet klaar voor bent. Je bepaalt zelf ‘de weg’ die jij wil bewandelen en dit onder begeleiding van een zeer integere, ervaren en toegewijde coach. Het biedt jou handreikingen waarmee je verder kunt en als ikzelf iets heb geleerd is het dat: ‘denken in mogelijkheden, kansen biedt, om tot oplossingen te komen voor elke uitdaging die je tegenkomt’. Kortom, het is de mooiste ervaring die ik tot nu toe heb mogen meemaken en die ik iedereen gun vanuit de grond van mijn hart.
Marjo en ik kennen elkaar al heel lang. Ergens in de 90er jaren van de vorige eeuw zijn we collega’s geworden, eerst bij het CAD Heerlen en later op Hogeschool Zuyd. We zijn in die jaren ‘sparring partners’ voor elkaar geweest. Nu werken we allebei in onze eigen praktijk en we sparren nog steeds met elkaar. Dat betekent, dat we bij elkaar terecht kunnen met vragen of twijfels en dat we elkaar helpen om daar onze eigen antwoorden op te vinden. Ik kan dus met recht zeggen, dat ik Marjo goed ken als mens en als professional.

Wat ik in Marjo waardeer is op de eerste plaats, dat ze ook vanuit haar hart werkt. Daarnaast weet ik, dat ze zeer deskundig is in haar professionele kwaliteiten. Ze is recht door zee, heeft een geweldig gevoel voor humor, kan zich goed inleven in de situaties van anderen en ze is in staat om ‘buiten de box’ te denken. Ik heb mensen met een gerust hart naar haar doorverwezen, wetende, dat zij bij Marjo kunnen vinden wat ze zoeken.

“Bijzonder en vakkundig”

Marjo voelt de mensen waarmee ze werkt feilloos aan.
Met haar jarenlange ervaring en kennis reikt ze je instrumenten aan waarmee je kan groeien en vooruit gaat.
Ieder mens is uniek. Marjo zorgt ervoor dat je als persoon tot bloei komt.

Geloof, vertrouwen en wijsheid.
Dat zijn woorden die bij haar passen.

Een bijzonder en vakkundig mens.

Na jaren met (voornamelijk lichamelijke) klachten rondgelopen te hebben en hiervoor verschillende psychologen bezocht te hebben, ben ik bij Van Wersch Mediation en Coaching terecht gekomen. Mijn ervaring met psychologen waarbij ik me vaak onbegrepen voelde, zorgde ervoor dat ik een andere aanpak wou proberen. Waar zij enkel mijn lichamelijke klachten benaderden, kwam ik met Marjo tot de kern waaruit mijn klachten zijn ontstaan. Vanuit verschillende invalshoeken hebben we eraan gewerkt om gebeurtenissen in mijn leven te plaatsen en betekenis te geven aan mijn lichamelijke klachten. Voor het eerst voelde ik me begrepen en niet in een hokje geplaatst. Door de inzichten die ik hier gekregen heb, heb ik dingen kunnen waarmaken die ik een jaar geleden nooit had durven dromen. Het was soms hard werken, maar hier ben ik geworden wie ik werkelijk ben.
Al een aantal jaren zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had lichamelijke klachten, heel veel stress en er was chaos in mijn leven. Altijd druk, te perfectionistisch en vooral heel erg streng voor mezelf. Ik wist dat het anders moest. Ik kon niet meer, was helemaal op. Maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Via mijn huisarts ben ik bij een psycholoog terecht gekomen. Daar voelde ik mij totaal niet begrepen. Gelukkig kwam Marjo op mijn pad. (Toeval bestaat niet) Wat een verademing. Eindelijk iemand die echt naar me luisterde, die me echt begreep, die er echt voor mij was en me echt wilde helpen.

Stap voor stap scheppen we orde in de chaos, Ze houdt mij een spiegel voor en brengt me terug naar mijn kracht. Eindelijk komt de rust terug in mijn leven en voel ik mij al veel beter. Marjo is er echt voor mij. Ik kan altijd bij haar terecht. Ze voelt feilloos aan hoe het met me gaat. Als ik het even niet meer weet, helpt zij me weer op weg. Ze weet dan precies wat ik nodig heb. Door haar heb ik weer vertrouwen in de toekomst en vooral in mezelf. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Marjo van Wersch: Een aanrader voor een ieder die even wat hulp nodig heeft om aan het leven een juiste richting te geven.
Soms loop je even vast en wat is het dan fijn om iemand zoals marjo tegen te komen.
Marjo je bent een prachtig persoon.
Puur en oprecht.
Bedankt voor alles!

 

Marjo staat voor kundigheid, empathie en betrokkenheid.

 

In goede handen zijn is erg belangrijk en Marjo is goed.

 

Mijn man heeft kracht en steun ondervonden bij jou sessies tijdens zijn ziekteproces.
Marjo, dank hiervoor

Marjo is een geweldige coach met een warm hart en dat zorgt voor een fijne sfeer tijdens de coaching. Waar andere therapeuten, bij mij, altijd de problemen aan de oppervlakte aanpakten, gaat Marjo veel dieper. Voor mij betekent dit dat ik mezelf op een andere manier leer kennen, puzzelstukjes vallen hierdoor op z’n plek. Ik heb hierdoor niet alleen een betere relatie met mezelf gekregen maar ook met de mensen om me heen en daar ben ik Marjo zeer dankbaar voor!

Ik raad iedereen coaching bij Marjo aan die het probleem bij de oorzaak aan wil pakken en echt aan zichzelf wil werken. Je krijgt er heel veel voor terug.

Paul en Marjo wat fijn dat we jullie als mediator hebben gehad. We kunnen iedereen aanraden om bij jullie te komen als je samen je relatie op een goede manier wilt afsluiten.
Twee jaar geleden viel ik uit wegens psychische en lichamelijke klachten. Niemand leek me te begrijpen en begrip van mijn omgeving was ver te zoeken. Ik ben doorverwezen door de huisarts naar psychologen, opname centra, specialisten en nog meer instellingen en artsen. Het heeft allemaal niet mogen baten. Ik raakte steeds verder in een neerwaartse spiraal. Ik had geen vertrouwen meer in de medische wereld maar ook steeds minder in mijzelf. Toen zelfs mijn huisarts aangaf het niet meer te weten was ik radeloos. Per toeval kwam ik bij jou terecht. Ik hoorde positieve verhalen, wat mij deed besluiten om nog een laatste poging te wagen. Tijdens ons eerste gesprek wist ik het meteen… jij kon mij helpen. Nu enkele maanden later kan ik zeggen dat ik mij in lange tijd niet zo goed heb gevoeld. Ik voel mij bij jou geen nummer. Jij hebt mij laten zien en ervaren dat het vasthouden aan standaard procedure een herstelproces in de weg staat. Door mij te bandelen als persoon en niet als nummer voel ik mij begrepen en serieus genomen. Dankjewel hiervoor!
Marjo heeft iets bijzonders wat je meteen op je gemak stelt. Tijdens de eerste sessie kwamen we samen meteen al tot de kern van hetgeen waarvoor ik contact zocht. De resultaatgerichte behandeling in combinatie met Marjo’s positieve houding en uitstraling werkte motiverend voor mij. Ik had dan ook het idee dat we tijdens elke sessie samen voor mij aan de slag gingen, en elke sessie een of zelfs meerdere stappen vooruit in voornamelijk bewustwording en weer het gevoel gaan volgen ipv te denken. Al met al kan ik zeggen dat de behandeling een keerpunt in mijn leven is geweest, waardoor ik nu met meer zelfvertrouwen en kracht mijn leven kan leven!
Marjo en Paul bedankt voor de deskundige en betrokken manier van mediation. We waren al uit elkaar maar dit was via advocaten geregeld. Vrij snel na onze scheiding bleek dat er, zeker over de omgang met de kinderen, de regelingen en de -afstemming, nog veel onvrede was. We kwamen bij jullie eigenlijk voor de kinderen maar jullie hebben ons meer geboden. We kunnen nu als ouders beiden onze weg gaan en dat met respect naar elkaar. Bedankt hiervoor. Jammer dat we niet vóór de scheiding naar jullie zijn gekomen.
Marjo is een hele lieve, begripvolle vrouw. Toen ik een tijd geleden helemaal overnieuw moest beginnen en absoluut niet wist welke kant ik op moest, heeft Marjo mij met haar coaching de goede kant op gestuurd. Nu gaat het ongelooflijk goed met me en ik ben Marjo heel dankbaar! Je bent een toppertje!
Marjo is in staat dat wat je onbewust al weet naar boven te halen.

Ze biedt rust en overzicht als je de weg even kwijt bent en zorgt dat je met zelfvertrouwen je levenspad vervolgt. ‘Gewoon’ door begripvol en geduldig de juiste vragen op het juiste moment te stellen, in een fijne en veilige omgeving (met een kopje thee?). Dankzij Marjo heb ik rust en vertrouwen gevonden.

Voor een lange voelde ik mij onzeker. Ik kropte alles maar op en ging maar door. Met de hulp van Marjo heb ik de bron van mijn onzekerheid kunnen ontdekken en hier aan kunnen werken, vanuit eigen kracht. Marjo helpt je erachter te komen wat jij wilt.
Zij heeft mij ook geholpen met de voorbereidingen van sollicitaties door sollicitatie trainingen. Hierdoor voelde ik mij sterker tijdens de gesprekken.

Hartstikke bedankt voor de begeleiding.

Een coach die weet waar ze het over heeft, zeer capabel. Kan goed inschatten waar het probleem zit en het samen aanpakken. Is zeer breed onderlegd en heeft enorme rijke ervaring in het werken met mensen. Heel verhelderend om met haar je gedachten te delen  op bepaalde kruispunten in je leven, waardoor je weer bewust verder kunt.
De manier van werken sluit perfect aan bij de hulpvraag. Ik wou graag hulp bij het voeren van gesprekken. Door de training ga ik met veel meer zelfvertrouwen naar gesprekken en ben ik een stuk zelf verzekerder. Absoluut een aanrader.

Door de trainingen van mevrouw van Wersch heb ik de keuringen voor de politie opleiding gehaald. Hierdoor was de psychologische keuring makkelijk te doen. Ze heeft mij geholpen zekerder over te komen en op een juiste manier aan mijn competenties te werken. Hierdoor heb ik na een keer afgewezen te zijn de keuring uiteindelijk gehaald.
‘Ik heb hele goede ervaring gehad, er wordt echt gekeken naar wat je als persoon zelf kunt. Ik ben zelf als persoon heel erg veranderd op een positieve manier door het voeren van de gesprekken die gingen over mijn hulpvraag. Tot op heden merk ik dat ik vooral een positievere kijk op het leven heb gekregen. Een super lieve vrouw die echt luistert en samen met je kijkt naar alle mogelijkheden om je verder te helpen.”

Ik ben bij Marjo terecht gekomen toen ik het moeilijk had met bepaalde dingen uit mijn verleden en hierdoor obstakels tegen kwam in het dagelijks leven. Zij heeft mij handvaten gegeven om hiermee om te kunnen gaan en dit een plaats te geven, zodat ik als een evenwichtig persoon door het leven kan gaan. Marjo is een liefdevol persoon waarmee je kunt lachen en die in jou gelooft, ook al doe je dat zelf even niet. Ik zou iedereen aanraden naar haar toe te gaan als het even niet zo loopt als dat je zelf zou willen.
Marjo is in staat om je talenten te (her)ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Dit doet zij op een manier waarbij je je nooit ongemakkelijk voelt. Door haar vraagstelling kom je zelf tot de kern van je probleemstelling. Ze gaat niet graven in het verleden maar haar blik is gericht op het heden en de toekomst. En dat is heel prettig want het verleden kun je niet veranderen, wel je toekomst.

Marjo geeft woorden aan je gevoel zodat ze voor jou duidelijk en helder worden. Door deze woorden kun je patronen herkennen en deze veranderen. Je bepaalt zelf waar je aan wil werken en Marjo neemt je stap voor stap mee in deze verandering. Ze geeft je vertrouwen en kracht om je doelstelling te bereiken. Dank je Marjo, ik ben blij dat je op mijn pad gekomen bent.

Na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven verloor ik mezelf. Ik kon mij niet meer ontspannen, in mijn hoofd was het onrustig en mijn zelfvertrouwen daalde. Het vertrouwen in andere mensen was eveneens verdwenen waardoor ik mij alleen en onzeker voelde. Ik probeerde ertegen te vechten, maar het hielp niet. De dokter stuurde mij naar de psycholoog, voor mijn gevoel werd ik daar behandeld als dossiernummer zoveel, tevens had ik het idee alsof hij geen idee had wat ik van binnen voelde en dat dit voor mij een ontzettende pijnlijke ervaring betrof. Het leek alsof hij vanuit de ‘boekjes’ mij handvaten probeerde aan te reiken maar zelf geen levenservaring had. Gelukkig kwam ik Marjo tegen, zij zorgde ervoor dat ik weer meer grip kreeg op mijn leven. Zij leerde mij niet tegen mijn gevoel op te boksen maar het te accepteren en daar een positieve draai aan te geven. Bij haar voel je je gewaardeerd, op de juiste plek en krijg je de zorg die je echt nodig hebt als je het even niet meer ziet zitten. Marjo geeft je de tools, om vervolgens vanuit je eigen kracht tot een sterker en gelukkiger persoon te ontwikkelen. Ze heeft me verbaasd, geïnspireerd en het vertrouwen in mezelf teruggeven. Het was een lange weg, confronterend en zwaar maar ik ben Marjo voor eeuwig dankbaar voor haar hulp!

Training/cursus ‘Effectief Communiceren met NLP’

De cursus effectief communiceren met NLP heeft me inzicht gegeven in de achtergrond, theorie en het toepassen van NLP in zowel mijn werk- als privé leven.

De effecten van de geleerde technieken zijn direct merkbaar en geven zichtbaar resultaat. De sessies heb ik als inspirerend en interessant ervaren.
De manier van lesgeven die Marjo als NLP-coach gebruikt heeft mede hieraan bijgedragen. Als prettig heb ik o.a. de volgende punten positief ervaren: het voortdurend opzoeken van interactie, het respectvol overbrengen van  praktijksituaties en het inspelen op discussies/ situaties die in het team spelen.

Kortom een uitdagende/ inspirerende / boeiende cursus.

Mindfulness-groep oncologie

Ik werd gevraagd door een vriendin om mee te gaan naar de Mindfulness. Ik twijfelde erg of dat wel iets voor mij was. (En Marjo zegt altijd bij twijfel niet doen) MAAR ik ben blij dat ik toch die stap genomen heb. In 6 lessen met groepje van 4 heb ik lieve mensen leren kennen. Het mooie is iedereen mag zeggen wat hem/haar dwarszit en Marjo heeft hoe dan ook altijd een oplossing!
Zelf is ze ook open over haar eigen ervaringen, waar een en ander zeker iets van kan opsteken.
Bedankt voor deze gezellige en leerzame lessen.

Hierbij een schilderijtje met de onderstaande tekst, omdat die het beste bij jou past.

 

“What ever you decide to do

Make sure it makes you happy”

Mindfulness-groep oncologie
Lieve Marjo  ik heb geen moment getwijfeld om mee te doen
Het was heel erg leerzaam  en ook emotioneel.
Het was ook een heel leuk groepje waar ik in terecht kwam.
De  vrije tijd en energie die je in ons hebt gestoken daar ben ik je heel dankbaar voor  😘
Ik kan je aan iedereen  aanbevelen, is het niet voor de Mindfullness  dan wel voor iets anders waar je overal een antwoord op weet.
Nogmaals bedankt 😘

Een burn out…..dat overkomt alleen andere mensen. Even een traject bij een gespecialiseerd bedrijf en dan gaat t wel weer… Niet zeuren maar poetsen.  Na 4 maanden was er nog steeds weinig vooruitgang en de dokter raadde psychologische hulp aan. Ook dat zette geen zoden aan de dijk. Anti depressiva nog maar eens proberen…. van de regen in de drup. Inmiddels was ik anderhalf jaar verder. Via mijn dochter kwam ik in contact met Marjo. Baat het niet dan schaadt ‘t niet want zo kon ik ook niet verder. Een verademing…Er was meteen een klik. Het was alsof ik haar al jaren kende. Marjo weet de juiste vragen te stellen en de juiste snaren te beroeren. Ze is er voor je met raad en daad. Ik heb nog wel een weg te gaan maar ben heel blij dat Marjo nog even met me meeloopt

Ik benaderde Marjo 2 jaar geleden. Ondanks dat ik al veel psychologische en psychiatrische hulp had ontvangen concludeerde ik dat ik niet was waar ik wilde zijn en vond ik dat er meer uit mezelf te halen viel. In een van de eerste gesprekken vertelde Marjo me welke stappen ik allemaal zou gaan zetten in de toekomst. Ik kon me daar destijds niks bij voorstellen. Inmiddels kijkt en denkt Marjo al 2 jaar met me mee en kan ik niet beschrijven hoe dankbaar ik haar ben. Haar werkwijze is uniek, persoonlijk en open. Tegen Marjo kan ik alles zeggen en heb ik, zoals Marjo al voorspelde, stappen gezet die ik eerder nooit mogelijk achtte. Ik kan nu vertrouwen op mijn gevoel (intuïtie), voel mij sterker en geniet meer!
In mindere periodes kan ik altijd terugvallen op Marjo die dan mijn vangnet is. Ik ben Marjo ontzettend dankbaar en gun iedereen ‘een Marjo’ die de moeite neemt om verder te kijken!

Na een slechte ervaring bij een psycholoog in kerkrade, bij Marjo terecht gekomen. Tijdens ons eerste gesprek wist zij meteen wat er met mij aan de hand was. Na een aantal gesprekken, met veel tranen, weer alles op de rails gekregen. En sta ik weer positief in het leven.
Marjo heel erg bedankt !!

“Marjo is een coach met veel kennis die tijd voor mij en mijn vragen maakte. Ze wist mij op een goede manier aan het denken te zetten zodat ik zelf tot de juiste oplossingen kon komen.”

Ik heb vaker geprobeerd een aantal zaken aan te pakken en te doorgronden maar ik voelde me bij psychologen niet gehoord. Zij raakten de kern nooit, terwijl ik hen voldoende aanknopingspunten gaf. Dit bleef sluimeren totdat ik bij Marjo terecht kwam. Vanaf het eerst moment voelde een bepaalde klik door het vertrouwen dat Marjo uitstraalde. Vertrouwen is bij Marjo de sleutel tot succes. Zonder dit vertrouwen en wederzijds respect kon ik nooit bereiken wat ik nu bereikt heb.

Ik heb vele gesprekken met Marjo gehad, en waar het anderen niet lukte heb ik met haar hulp iets terug gevonden. Ik was mezelf kwijt en dit leidde tot enorme frustraties. Ik heb jarenlang teveel van mezelf weg gegeven, waardoor anderen steeds meer van mijn ruimte innamen. Ik maakte mezelf verwijten en voelde me schuldig als anderen zich slecht voelden. Zo dreef ik steeds verder af.

De gesprekken met Marjo waren in het begin een zoektocht waarbij ik me volledig kon geven. Marjo nam meer dan alle tijd, luisterde en gaf me inzichten om na een gesprek mee aan de slag te gaan. Ik maakte stappen vooruit maar soms ook weer denderde ik achteruit. Het was met vallen en opstaan. Langzamerhand groeide ik en voelde ik ontspanning. Soms maakte Marjo een omweg, een andere insteek tijdens een gesprek. Zo kreeg ik de handvaten aangereikt en ging ermee aan de slag. Totdat ik besefte en bewust voelde dat ik mezelf had terug gevonden. Ik kan dit niet beschrijven zo bijzonder is dat gevoel.

Het was zeker niet gemakkelijk maar eindelijk was er iemand die doordrong. De kracht die Marjo heeft is dat ze mensen sterker maakt. Je leert zaken af te sluiten, je leert er anders mee om te gaan en zo sta je sterk voor je toekomst!

Marjo is een van de weinige mensen die je in het leven tegen komt die je op een onwijze manier kan motiveren en inspireren. Zij doet dit op zo’n manier dat je hier zelf op komt. Bij Marjo mag en kan ik mijzelf zijn. Maatwerk, deskundigheid en betrokkenheid. Bedankt dat je mij hebt geholpen mijzelf terug te vinden.